Praleisti turinį

Sorų kruopos su daržovėmis

Sorų kruopos su daržovėmis Prisipažįstu – nuo vaikystės nemėgau sorų kruopų. Bet kai paruošiau jas pagal šį receptą, atradau iš naujo. Patiekalas tinka ne tik pietums, bet ir vakarienei bei...

Sorų kruopos su daržovėmis Prisipažįstu – nuo vaikystės nemėgau sorų kruopų. Bet kai paruošiau jas pagal šį receptą, atradau iš naujo. Patiekalas tinka ne tik pietums, bet ir vakarienei bei pusryčiams. Išmėginkite ir jūs!

Sorų kruopos su daržovėmis

S O R Ų  K R U O P O S  N E P E L N Y T A I  P R I M I R Š T O S

• Jose gausu baltymų, nikotino rūgšties, vario, mangano, cinko, krakmolo, yra šiek tiek riebalų ir ląstelienos, itin daug kalio, fosforo ir magnio. Nemažai vi - tamino PP, šiek tiek B grupės vitaminų, folio rūgšties. Dėl gerokai didesnės nei kitose kruopose kalio druskų koncentracijos, biri sorų košė rekomenduojama sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis, ateroskleroze.

• Sorose daug krakmolo, todėl jas reikia išmirkyti – tada šias kruopas galės valgyti net ir antsvorio turintys žmonės. Sorų kruopose labai nedaug glitimo, todėl yra lengvai virškinamos ir nesukelia jokių alerginių reakcijų.

Sorų kruopos su daržovėmis

Sorų kruopos su daržovėmis

~ ingredientai ~

1/2 stiklinės sorų kruopų,

2–3 slyviniai pomidorai,

1/4 oranžinės paprikos,

1 svogūno laiškas,

3–4 saldžiųjų žirnelių ankštys,

1/4 arb. š. druskos,

2 valg. š. šaltai spausto alyvuogių aliejaus,

1/4 arb. š. grūstų juodųjų pipirų.

~ gaminimas ~ Iš vakaro sorų kruopas užmerkite į šaltą vandenį. Į verdantį vandenį suberkite išmirkusias kruopas. Virkite 5–10 min. Sudėkite smulkintas daržoves, prieskonius ir palikite dar 10 min. Šitaip daržovės bus maloniai karštos, bet neišvirusios. Patiekdami apibarstykite juodaisiais pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Skanaus ir į sveikatą :)

Gražina Gum 

www.grazinagum.lt

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti