KALE- lapinių kopūstų traškučiai – Gražina Gum

KALE- lapinių kopūstų traškučiai


KALE- lapinių kopūstų traškučiai 

ingredientai:

KALĖ- lapinio kopūsto
100 g anakardžių
100 g saulėgrąžų
150 ml vandens
druskos pagal skonį
0,5 a. š. malto čili pipiro
5 vnt. saulėje džiovintų pomidorų

Gaminimas:

Pradėkime nuo padažo: sumalkite 100 g anakardžių ir 100 g saulėgrąžų, druską, čili, džiovintus pomidorus, įpilkite vandens. Turi gautis tiršto padažo konsistencija. Suplėšykite KALE  lapus gabaliukais ir mirkykite padaže. Tuomet džiovinti džiovyklėje keletą valandų, kol pilnai išdžius.

KALE- lapiniai kopūstai  yra pagrindinėje grupėje augalų, turinčių daugiausia chlorofilo ir maistingiausių medžiagų - tinka dėti į kokteilius. Ruošiant salotas, reikėtų sumaigyti rankomis su žiupsneliu druskos ir medumi. Lapiniuose kopūstuose yra daug baltymų, įv. vitaminų (B1, B2 , B6, C, PP, K, E ), folio rūgšties, o karoteno (provitamino A) juose randama net 80 proc. daugiau negu baltagūžiuose jų giminaičiuose. Lapiniuose kopūstuose taip pat gausu fitoncidų, įvairių fermentų, mineralinių druskų, kalio, fosforo, mangano, sieros, jodo, geležies. Tai labai naudinga ir gydomųjų savybių turinti daržovė.

Skanių atradimų :)

Gražina Gum