šv.Velykų receptai. Valgyk lengviau. Jauskis sveikiau. Ir atvirkščiai :))


 

 

Sveiki su laukę šv.VELYKŲ!!!

Ruošiame šventines vaišes sveikiau, kad jaustumės lengviau.

 UŽKANDŽIAI- saulėgrąžų užtepas ir raw suhi- gardu, greit paruošiama ir gražu.

 

Saulėgrąžų užtepas itališkai

Labai greitai paruošiamas, sotus ir gardus. Šiame recepte pagrindą sudaro saulėgrąžos, o 50 g saulėgrąžų turi visos dienos geležies normą. Be to, sėklų įsisavinimas didesnis jas išmirkius vandenyje.

Porcijų skaičius:  4-6

Ingredientai:

300 g saulėgrąžų (mirkytų 6-8 val. vandenyje)
1 vidutinė morka
1/4 radudonos paprikos
5 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
0,5 a. š. druskos
1/4 citrinos sulčių
1/4 a. š. kajeno
1/4 a. š. juodųjų pipirų
1 a. š. itališkų žolelių mišinio

Gaminimas:

sudedame visus komponentus į maisto smulkintuvą-kombainą S raidės formos peiliuku. Sumalame iki vientisos masės. Užtepėlę galima tepti ant agurko, cukinijų, džiovintų duonelių.

 

Firminiai, TOP šarmingi SUSHI

Ingredientai:

Sushi Nori lapų
Sojos padažo
Wasabi krienų miltelių ar pastos

“Ryžiams”:
200 g susmulkinto kalafioro (žiedinio kopūsto) arba baltojo ridiko
200 g saulėgrąžų
žiupsnelis druskos

Įdarui:
1/2 pomidoro
0,5 agurko
1/2 morkos
1/2 avokado
2 galvutės mirkytų shiitake grybų
liucernos ar kitų daigų

Marinuotų raudonų svogūnų šlakeliu citrinos sulčių ir  žiupsneliu druskos

Gaminimas:

Ryžių ingredientus susmulkiname maisto smulkintuvu S raidės formos peiliuku. Ant Sushi Nori lapo beriame ir paskleidžiame ryžius (turi užimti apie ketvirtį lapo). Dedame viena eilute į viršų juostelėmis pjaustytą pomidorą, griežinėliais pjaustytus agurkus bei morkas, juostelėmis pjaustytą avokadą ir shiitake grybus, pasirinktus daigus. Morkas prieš tai rekomenduoju trumpai pamarinuoti: kaip visada su žiupsneliu druskos ir šlakeliu citrinos sulčių Sudėjus įdarui skirtus produktus, tampriai suvynioti visą lapą į vamzdelį. Vyniojant reiktų rankas ir Nori lapą sudrėkinti vandeniu, kad geriau suliptų.
Suvyniojus palikti 10-15 min, tada aštriu peiliu pjaustome 2-3 cm dydžio gabalėliais.
Patiekiame su sojos padažu bei žaliųjų krienų pasta wasabi.

 

TOP-inė, firminė baltoji mišrainė su vegan majonezu,

ypatingai gardi, maistinga ir artima tradicijoms :)

VEGAN MAJONEZĄ NAUDOKITE VIETOJ YPRASTO MAJONEZO!!!  BUS KUR KAS SVEIKIAU..:)

Visi ingredientai nėra termiškai apdorojami!

Ingredientai:

100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
60 g morkų
3 v. š. citrinos sulčių
50 g raugintų agurkų
50 g šviežių agurkų

50 g cukinijų
50 g porų
keletas svogūno laiškų
šakelė krapų
žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų

Majonezui:

40 g anakardžių riešutų
3 v. š. saulėgrąžų aliejaus
1/2 v. š. maltų garstyčių
100 ml vandens
1-2 skiltelės česnako
1 1/2 a. š. druskos

1/2 v. š. citrinos sulčių
1/2 a. š. ciberžolės

1/2 a.š kario

Gaminimas:

Žirnelius atšildome perplaudami šiltu tekančiu vandeniu, bet ne karštu. Morkas tarkuojame šiaudeliais ir trumpam marinuojame  žiupsneliu druskos ir šlakeliu citrinos sulčių. Agurkus ir cukiniją pjaustome kubeliais, smulkiname porus ir svogūnus. Visus ingredientus sumaišome ir užpilame paruoštu majonezu. Majonezo komponentus smulkiname-malame maisto smulkintuvu-blenderiu.
Prieš patiekiant apibarstome krapais ir juodaisiais pipirais.

Skanaus! nustebinkit save ir svečius :) www.grazinagum.lt

 

Fantastiškai gardi, soti ir maistinga “burokėlių mišrainė su slyvomis ir Vegan majonezu”

Padės stiprinti kraują, imunitetą ir jaustis sočiai.
Patiks visiems :)

įspėjimas; burokėliai tik žali!
Reikės
1-2 burokėliai, priklausomai kiek valgytojų,
0,5 stiklinės džiovintų slyvų.
Mirkyti nereikia, tik gerai nuplauti.
0,5 -1 a.š druskos,
0,5 a.š kajeno,
1 a.š medaus,
0,5 citrinos sulčių,
1/4 stiklinės graikiškų riešutų,
Žiupsnelis malto kumino ar kmynų.
Eiga
Sutarkuojame burokėlius. Labiau tinka šiaudeliais.
Sumaišome su likusiais ingredientais. Išskyrus dž.slyvas bei graikiškus riešutus. Paliekame marinuotis.
Džiovintas slyvas supjaustome juostelėmis.

Veganiškas MAJONEZAS:
20 g anakardžių riešutų,
20 g saulėgrąžų sėklų,
3 v.š saulėgrąžų aliejaus,
1/2 v.š maltų garstyčių,
100ml. vandens,
1-2 skiltelės česnako,
1 1/2 a.š druskos,
1/2  citrinos sulčių,
1/2 a.š ciberžolių.
Visus komponentus sumalti blenderiu iki padažo konsistencijos. Jei per tirštas, pilkite papildomai vandens.

Marinuotus burokėlius maišome su dž.slyvomis bei veganišku majonezu.
Patiekiant formuojam kauburėlį, barstome kapotais graikiškais riešutais.

Skanaus! Ir nepersivalgykit :)

 

DESERTŲ STALUI

Saldūs, spalvingi, gardūs „mini kiaušiniai“

INGREDIENTAI

0,5 litro susmulkinto kokoso

 100 ml. ištirpinto kokoso sviesto

1 v. šaukštas agavos arba medaus

4 v.š šilto vandens

¼ šaukštelio vanilės

žiupsnelis druskos

Natūralios maisto spalvos *

 INSTRUKCIJA

Maisto procesoriumi susmulkinti kokoso drožles, kol pasidarys purios, beveik pradedančios tirštėti. Pridėkite visas kitas sudedamąsias dalis, išskyrus maisto spalvas. Padalinkite mišinį į tris atskirus dubenėlius. Į kiekvieną dubenį įpilkite pageidaujamą maisto spalvą ir vientisai išmaišykite. Jei norite lengvai formuoti, mišinys neturėtų lipti prie pirštų. Jei šiek tiek per minkštas, pridėkite dar šiek tiek susmulkinto kokoso. Suformuokite norimo dydžio spalvingus kiaušinius. Atvėsinkite šaldytuve arba šaldiklyje kol sustings. Jei norite, papuoškite šokoladu. Mini kiaušiniais galite puošti tortus!!!

PASTABOS * Natūralios maisto spalvos: raudona-burokėlių sultys.

Rožinė – sutrinkite spanguoles arba šaldytas avietes.

Apelsinas - sultys ir minkštimas mažos morkos. Sumalkite blenderiu. Skoniui pagerinti-galite pridėti nutarkuotos apelsino žievelės.

 šis receptas iš eluxemagazine.com

 

Gražinos firminis – ABRIKOSINIS SLUOKSNIUOTIS

Kuo ypatingi mano ruošiami desertai?

Jie be miltų, balto cukraus, nėra kepami. Ruošiant desertus man svarbiausia, kad jie būtų maistingi, gardūs ir greitai paruošiami. Tortukai itin sotūs, tačiau suvalgius gabalėlį neapsunkstama ir tai yra super maistas.

Valgykite be sąžinės priekaištų!

ABRIKOSINIS SLUOKSNIUOTIS

Tortukui reikės torto formos, rekomenduojame su lengvai atidaromais šonais, kad būtų patogiau išimti paruoštą tortuką.

Pagrindas:

1 stiklinė saulėgrąžų sėklų
1 stiklinė migdolų riešutų
1,5 stiklinės mirkytų 2-3 val. vandenyje datulių (30 min – 1 val.)
2 valgomi šaukštai kakavos
2-3 valgomi šaukštai kokoso aliejaus
Žiupsnelis druskos

Vidurinis sluoksnis:

2-3 bananai
Laimo žievelė

Viršutinis sluoksnis:

1,5 stiklinės mirkytų vandenyje džiovintų abrikosų (30 min – 1 val.)
1 stiklinė mirkytų razinų

Ruošiame pagrindą.

Maisto smulkintuvu su S raidės formos peiliuku sumalame saulėgrąžų sėklas bei migdolų riešutus, kad dar liktų grūdeliai, ne iki vientisos masės.

Išmirkytas vandenyje datules sudedame į blenderį ir sumalame, kad gautume datulių pastą. Konsistencija turi būti panaši į džemą. Tada sumaišome sumaltas datules kartu su maltais riešutais ir saulėgrąžų sėklomis, sudedame kakavos, ištirpintą kokoso aliejų ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišome.

Šia mase padengiame torto formą. Vidurinis ir viršutinis sluoksnis: Ant viršaus sudedame supjaustytus griežinėliais bananus ir užbarstome nutarkuota laimo žievele (tarkuojame tik žalią sluoksnį, nes jei tarkuosime su balta dalimi – jausis kartumas).

Paruošiame viršutinį sluoksnį. Išmirkytus abrikosus bei razinas sudedame į maisto smulkintuvą.  Susmulkiname ir uždedame ant bananų sluoksnio.

Tortukas paruoštas ir galima jį valgyti iš karto. Arba trumpam įdėti į šaldiklį. Tokį tortą galite laikyti šaldytuve iki 2 parų.

Skanaus! dar daugiau receptų knygoje "Super Desertai" (su autorės palinkėjimu čia:)

Autorė Gražina Gum  www.grazinagum.lt

 

Tortas "MOKA"

Be miltų, be cukraus, nekeptas.

Reikės:

pagrindui:

150 g migdolų,

100 g saulėgrąžų,

150 g mirkytų datulių,

50 g kokosų aliejaus,

žiupsnelio druskos, cinamono;

įdarui:

300 g mirkytų (nebūtinai) anakardžių riešutų,

2 v. š. kakavos,

2 v. š. maltos kavos,

2 a. š. cinamono,

150 g medaus,

žiupsnelio druskos,

150 g kokosų aliejaus.

Eiga

Pagrindas. Maisto smulkintuvu sumalame migdolus, saulėgrąžas (ne iki galo).

Sumaišome su datulių pasta ir kokosų aliejumi. Išklojame skardelę taip, kad būtų

maždaug 1–1,5 cm storio pagrindas pyragui.

Įdaras. Trintuvu sutriname anakardžius su vandeniu. Vandens pilame tiek, kad

apsemtų. Suplakame iki vientisos masės. Kokosų aliejų ištirpiname. Tada sudedame likusius ingredientus ir dar kartą suplakame.

Gautą vientisą masę supilame ant pyrago pagrindo ir paliekame šaldiklyje 2–3 val. Apibarstome kakavos milteliais. Galima papuošti mėtų lapeliais, džiovintomis

uogomis. Laikyti šaldytuve.

gražių ir jaukių švenčių. Gražina Gum  www.grazinagum.lt

p.s. pavasariui paruošiau Jums pilną "Super Detox Box 21d." programą. Pasirūpinkite SAVIMI>


Palikti komentarą


Atkreipkite dėmesį, komentaras turi būti patvirtintas prieš jį paskelbiant