''Daigintų grikių rutuliukai ar batonėliai" – Gražina Gum

''Daigintų grikių rutuliukai ar batonėliai"


''Daigintų grikių rutuliukai ar batonėliai"

Naujos kartos desertai. BE MILTŲ! NEKEPTI ! BE CUKRAUS!

1 stiklinė smulkiai maltų migdolų ar lazdynų riešutų,

0,5 stiklinės maltų saulėgrąžų,

0,5 stiklinės daigintų ir džiovintų grikių. procesas; http://grazinagum.com/2014/10/29/raw-zaliu-grikiu-daiginimas/ vietoj grikių galite dėti džiovintus vaisius; abrikosus, slyvas. Uogas-goji ar kt.

1 stiklinė datulių pastos (išmirkytų vandenyje ir sumaltų)
3 v. š. kakavos arba cerobo
3 v. š. medaus
1 a. š. cinamono
4 v. š. ištirpinto kokoso aliejaus

Gaminimas:

Visus komponentus sumalti kartu. Malti labai patogu blenderis/kokteilė arba daržovių kombainas su S formos peiliuku.  Tik nededame grikių. Juos sudėti gale ir sumaišyti šaukštu. Formuojam norimos formos rutuliukus ar batonėlių dydžio. Galima džiovinti džiovyklėje apie 12val.ne aukštesnėje nei 47 l.

laikyti galite šaldytuve iki 14 parų.

Skanaus ir į sveikatą! 

Dar daugiau mano kurtų desertų receptų rasite knygoje ''Super Desertai" čia;