Burokėliai su saulėgrąžų užpilu ("grietine") – Gražina Gum

Burokėliai su saulėgrąžų užpilu ("grietine")


Burokėliai su saulėgrąžų užpilu ("grietine")

Šios salotos mano vienos mėgstamiausių šaltuoju metų sezonu, kai palanku stiprinti imunitetą. Burokėliai nuo senų laikų yra žinomi kaip itin tobula daržovė kraujo kokybei gerinti. Taip paruoštas burokėlis trumpam “marinuojant” itin gerai įsisavinamas organizmo. Burokėlis, kaip grožio ir lieknėjimo savybių turinti daržovė Prancūzijoje yra Nr.1 !

Ingredientai:

1 vidutinis žalias, nevirtas burokėlis
1/4 citrinos sulčių
0,5 a. š. druskos
1 a. š. medaus
1/4 a. š. juodųjų pipirų
1/4 a. š. kajeno
petražolių apibarstymui

Gaminimas:

Sutarkuojame burokėlį. Sumaišome su likusiais komponentais. Paliekame “marinuotis”, kol paruošime saulėgrąžų grietinę.

Saulėgrąžų grietinės receptą rasite čia:

stiklinės saulėgrąžų sėklų
0,5-1 stiklinės vandens
3 v. š. citrinos sulčių
1/2 a. š. druskos

Gaminimas:

Saulėgrąžas mirkome vandenyje bent valandą, geriausia per naktį. Sudedame visus ingredientusį blenderį-kokteilinę ir sumalame iki vientisos konsistencijos. Jei neturite galingo blenderio, sumalkite saulėgrąžas kavamale, tada su likusiais komponentais. Saulėgrąžų grietinę šaldytuve galit laikyti iki 2 parų.

skanaus ir į sveikatą :) www.grazinagum.lt