Daiginimas-GRIKIAI – Gražina Gum

Daiginimas-GRIKIAI


Daiginimas-GRIKIAI

Daiginimo esmė – aukšta maistinė vertė ir ypatingai geras organizmo įsisavinimas. Grikiai puikiai tinka norintiems sulieknėti. Jie turi geležies, kalcio, kalio, fosforo, jodo, cinko, fluoro, molibdeno, kobalto, B grupės vitaminų, folio rūgšties. Teigiamai veikia cholesterolio kiekį kraujyje.

Šįkart daiginame 0,5 stiklinės žalių-nekepintų grikių. Grikiai turi būti baltos-šviesios spalvos, šviesūs, netinka rudi-kepinti. Jie nėra jau gyvi, tad ir nesudygs.

Grikius užpilame 1 stikline vandens. Laikome iki 30min. Tokiu būdų grikiai pažadinami ir tampa gyvi, pasiruošia dygti.
Tada sietelyje laikome juos 1-1,5 paros.  Retkarčiais praplauti po tekančiu vandeniu.

 Kai jau pamatysite daigelius baltus, tada galite jau laikyti šaldytuve iki 3 parų arba išdžiovinti.

Džioviname džiovyklėje iki 42-47 C. Aš kartais palieku tinklelyje, neplaunu vandenuku ir jie natūraliai išdžiūsta.

Grikius valgome su vaisiais, daržovėmis. Išdžiovintus grikius beriame ant salotų, sriubos.

Skanaus ir į sveikatą:)! kaip paruošti daigintų grikių patiekalą rasite čia

 Gražina Gum

www.grazinagum.lt