Firminis vyšnių/juodųjų serbentų tortukas – Gražina Gum

Firminis vyšnių/juodųjų serbentų tortukas


 

Firminis vyšnių/juodųjų serbentų tortukas

 Pagrindas:
150g migdolų;
100 g saulėgrąžų,
100 g mirkytų slyvų,
50 g. mirkytų razinų,
50 g kokoso aliejaus,
žiupsnelis druskos, cinamono.

 Įdaras:
300 g mirkytų ( nebūtinai) anakardžių;
1 stiklinė j.serbentų,
1 stiklinė vyšnių arba braškių,
3-4 v.š čija sėklų,
150 g medaus,
žiupsnelis druskos;
150 g kokoso aliejaus.

 Eiga:
Maisto smulkintuvu sumalti migdolus , saulėgrąžas (nepilnai).Sumaišyti su slyvomis ir razinomis bei kokoso aliejumi. Iškloti skardelę taip, kad būtų pagrindas pyragui. Maždaug iki 1-1,5 cm storio.


Įdaras

„blenderiu“ sumalti anakardžius.
Po to sudėti visus kitus likusius produktus. Tik uogas pačiame gale. Malti trumpai, kad sėklytės serbentų ir vyšnių žievelė liktų nesumaltos.
Gautą vienalytę masę supilti ant pyrago pagrindo ir palikti šaldiklyje 2-3val. Tada jau laikome prieš patiekiant šaldytuve.
Papuošiau čija sėklomis, kapotais migdolais, džiovintomis slyvomis. 
Tačiau galite puošti šviežiomis ar šaldytomis uogomis.

Dar daugiau mano kurtų tortų, desertų rasite knygoje "Super Desertai" čia;

Gražina Gum

www.grazinagum.lt