Praleisti turinį

Granatų kokteilis. Granatų nauda.

Apie granatų naudinguma  Vaisiai neabejotinai prisideda prie geros savijautos įvairiausiais būdais. Viena paprasta priežastis, esanti granatų sultyse yra – visų išvardintų elementų suteikimas organizmui. Tačiau yra daug daugiau priežasčių, kodėl šiuos...

Apie granatų naudinguma

 Vaisiai neabejotinai prisideda prie geros savijautos įvairiausiais būdais. Viena paprasta priežastis, esanti granatų sultyse yra – visų išvardintų elementų suteikimas organizmui. Tačiau yra daug daugiau priežasčių, kodėl šiuos vaisius turėtumėte įtraukti į savo mitybą. 

 

Granatų kokteilis. Granatų nauda.

Granatų sėklos-kauliukai

Daugelis tyrimų ne kartą įrodė, kad tiek granatų sėklų aliejus, tiek ir pačio vaisiaus ekstraktas pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, kurios apsaugo sąnarius nuo osteoartrito sukelto sąnarių susidėvėjimo.
Granatų sėklyčiųvaliejuje gausu būtiniausių rūgščių, o ypač – ellagic rūgšties. Moksliškai įrodyta, jog ellagic rūgštis pasižymi gydančiomis, senėjimą tolinančiomis savybėmis, ši rūgštis turi savybę slopinti vėžinių ląstelių augimą. Negana to, granatai padeda apriboti ultravioletinių saulės spindulių odai sukeliamą žalą, apsaugo organizmą nuo laisvųjų radikalų daromo poveikio ir organizme padidina kolageno gamybą, kuris užtikrina odos tamprumą ir elastingumą. Augalinio kolageno statytojas- svarbiau už gyvūlinį, kuris gaminamas naudojant stiprias rūgštis ir kt.chemiją. Kurios žmogaus organizmas ir taip per daug iš visur gauna.. ir dar toks kolagenas daro laikiną meškos paslaugą. o kas toliau? Vartokite augalus, kurie padeda pačiam organzimui gaminti savo kolageną. Tokiu būdu- organizmas nepraranda sąvybės- funkcijos. Tai priežasties, o ne pasekmės šalinimas. PLANT COLLAGEN BUILDER.

Granatų kokteilis. Granatų nauda.

 Granatai nuo seno buvo vartojami gydymui. Jų sultys sužadina apetitą, reguliuoja skrandžio veiklą. Granatai turi šlapimą ir tulžį varančių medžiagų, skausmą malšinančių, priešuždegiminių ir antiseptinių savybių. Vaisių apyvaisyje ir žievėje yra 10-30 proc. alkaloidų bei kitų bioaktyvių medžiagų, padedančių varyti kirmėles.

DIDINA HEMOGLOBINO KIEKĮ

Tai bene garsiausia granatų savybė – jie padeda kovoti su anemija. Esant mažakraujystei, patariama gerti skiestas granatų sultis: po 0,5 stiklinės 3 kartus per dieną 30 minučių prieš valgį – ir taip 2 mėnesius iš eilės.

KAIP TEISINGAI ATVERTI GRANATĄ RASITE ČIA VIDEO;

https://www.facebook.com/kounimotaalika/videos/vb.171770186639271/299871583829130/?type=2&theater

https://www.facebook.com/kounimotaalika/videos/vb.171770186639271/299871583829130/?type=2&theater

Organizmo detoksikacija 

Vartojant nesveiką maistą mūsų organizmas gamina laisvuosius radikalus. Jie turi neigiamos įtakos jūsų sveikatai daugeliu skirtingų būdų, todėl jums reikia periodiškai detoksikuoti organizmą. Antioksidantai kovoja ir pašalina šiuos laisvuosius radikalus. Granatai laikomi antioksidantų „lobynu“.  Išgerkite šviežiai spaustų sulčių stiklinę, taip išvalysite organizmo sistemą.

Sveiki dantys 

Ar pastebite susikaupusias apnašas ant dantų? Tuomet, granatos - puiki išeitis. Vaisiaus sultys ir sėklos aktyviai kovoja su dantų apnašomis. Antioksidantai naikina apnašas sukeliančius mikroorganizmus (streptokokus ir laktobacilas), taip užtikrina gerą burnos sveikatą. Galite granatų sultymis skalauti burną po valgio.

Granatų kokteilis. Granatų nauda.

"Granatų kokteilis"

0,5-1 vnt. granato

1 ananaso skritinio

2-3 cm. imbiero 

1 bananas arba 1 v.š čija sėklų

Visus komponentus dedame į trintuvą (kokteilinę-blenderį) pilame vandens iki apsėmimo. Triname iki vientisos konsistencijos. Skanaus ir į sveikatą :) G.G.

Granatų kokteilis. Granatų nauda.

Testosterono gamyba 

Granatai yra žinomi kaip natūrali „Viagra“. Tyrimais įrodyta, kad kasdien geriant granatų sultis lengviau išgydysite erekcijos disfunkciją. Granatai didina testosterono gamybą, kuris yra svarbus gerai seksualinei veiklai.

Sveika širdis 

Gamta dovanoja mums neįkainojamas dovanas, viena iš jų – granatų vaisiai, granatų nauda širdies darbui yra stulbinanti. Šie vaisiai apsaugo nuo apnašų kaupimosi arterijose, mažina MTL cholesterolio kiekį ir normalizuoja kraujo spaudimą. Žmonėms, sergantiems išemine širdies vainikinių kraujagyslių liga (IŠL) patariama gerti granatų sultis kasdien, nes jos pagerina kraujotaką.

Apsauga nuo įvairiausių ligų

Granatų nauda dažnai akcentuojama, kaip gebėjimas prisidėti prie gijimo ir įvairių sveikatos sutrikimų užkirtimo. Tai apima krūties ir plaučių vėžį, artritą ir Alzheimerio ligą. Granatos taip pat padeda apsisaugoti nuo kaulų lūžių ir kremzlių uždegimo, taip užkerta kelią artritui.

Granatų kokteilis. Granatų nauda.

Puikus pasirinkimas nėščiosioms

Būsimoms motinoms dažnai siūloma gerti granatų sultis viso nėštumo metu, nes jos apsaugo naujagimių smegenis nuo sužalojimo, žinomo kaip hipoksinio išeminio galvos smegenų trauma.

Be visų išvardintų granatų vaisių privalumų, reikėtų paminėti ir tai, kad jie padeda pagerinti odos tekstūrą. Antioksidantai, esantys vaisiuose, lėtina odos senėjimą.

Dar daugiau maistingų kokteilių rasite knygoje "3 dienų kokteilių programa ir maistingų kokteilių receptai", knygos tiražas pasibaigė, todėl jau  nerasite  Lietuvos knygynuose.

čia elektroninės knygos versija;

Granatų kokteilis. Granatų nauda.

nfo iš pasveik.lt

 

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti