Kale-lapiniai kopūstai. Salotų receptas – Gražina Gum

Kale-lapiniai kopūstai. Salotų receptas


KALE - lapiniai kopūstai

 

Itin maistinga daržovė, kuri įeina į pagrindinę grupę augalų, turinčių daugiausia chlorofilo ir maistingiausių medžiagų. Geriausia juos naudoti: plakant kokteilius, ruošiant salotas (tik reiktų sumaigyti rankom su žiupsneliu druskos ir medumi). Lapiniuose kopūstuose yra daug baltymų, įvairių vitaminų (B1 , B2 , B6 , C, PP, K, E), folio rūgšties, o karoteno (provitamino A) juose randama net 80 proc. daugiau negu baltagūžiuose jų giminaičiuose. Lapiniuose kopūstuose taip pat gausu fitoncidų, įvairių fermentų, mineralinių druskų, kalio, fosforo, mangano, sieros, jodo, geležies. Tai labai naudinga ir gydomųjų savybių turinti daržovė.

Kale-lapinių kopūstų salotos

Porcijų skaičius:  1
Gaminimo laikas: 10-15 min

Ingredientai:

KALE lapinio kopūsto
2 pomidorai (vietoj pomidorų galite dėti cukinijas)
1 agurkas
žiupsnelis druskos
1 a. š. medus
1 v. š. citrinos sulčių

2 v.š šalto spaudimo aliejaus
sauja bruknių arba spanguolių

Gaminimas:

Lapinius kopūstus susmulkinti ir lengvai sutrinti su druskos žiupsneliu, medumi ir citrinos sultimis.
Supjaustyti pomidorus ir agurkus norimo dydžio gabalėliais, sumaišyti su kopūstu. Patiekiant apibarstyti bruknėmis.

Skanaus :)

www.grazinagum.lt