Lazanija arba daržovių sluoksniuotis – Gražina Gum

Lazanija arba daržovių sluoksniuotis


Lazanija arba daržovių sluoksniuotis

Firminė Gražinos „Sūrio lazanija“ (daržovių sluoksniuotis)

Wau! Pagaliau atskleisiu savo firminį receptą J kurio dėka patekau į TV vykusį realybės šou „Skonis“. Tai buvo įpatingai smagi patirtis.. Juolab atstovavau neįprastą virtuvę. Ir būtent ši lazanija sužavėjo komisijos narius J Tad teko stoti į gerb. Romo Zakarevičiau komandą...

Tad paragaukite ir patys įvertinkite kokia tai lazanija...

Tad pradedame kurti....;) reikės; 

1 cukinija,

 1 pomidoras,

1 agurkas,

4-5 vn.t saulėj džiovinti pomidorai,

šampinjonų,

1 raudonasis svogūnas,

1 a. š. itališkų prieskonių,

0,5 citrinos sulčių,

0,5 a. š. druskos,

špinatų lapų.

Naminis pomidorų padažas

 2 pomidorai,

 ½ citrinos sulčių,

2 a. š. sojos padažo,

2 a. š. alyvuogių aliejaus,

 2 a. š. maltų svogūnų,

 3 skiltelių česnako,

 4–5 vnt. saulėje džiovintų pomidorų,

žiupsnelis druskos,

galima pagardinti 2–3 datulėmis.

Visus ingredientus sudedame į trintuvą. Triname iki vientisos konsistencijos.

 Riešutų sūris 

 0,5 stikl. saulėgrąžų sėklų per pusę su anakardžiais,

¼ a. š. druskos (jei dėsite miso pastos, druskos nedėkite)

1 valg. š. miso pastos,

1 v.š maistinių mielių

 1 skiltelė česnako,

 ¼ a. š. juodųjų pipirų. Vandens iki pusės produktų. Triname trintuvu iki vientisos konsistencijos.

Pesto padažas

 ½ stikl. migdolų,

 skiltelė česnako,

 ½ citrinos sulčių,

 ½ a. š. druskos,

pluoštelis šviežių bazilikų,

1/2 stikl. alyvuogių aliejaus.

Visus ingredientus sudedame į trintuvą. Triname iki vientisos konsistencijos.

Ruošiame lazaniją (sluoksniuotis)

Šampinjonus ir raudonąjį svogūną supjaustome ir atskirai marinuojame su citrinos sultimis ir žiupsneliu druskos. Paliekame, kol paruošime kitus produktus. Smulkiname kitas daržoves. Išilgai pjaustome cukinijos lakštus.

Sluoksniuojame: cukinijos lakštų sluoksnis, daržovės, padažas (pomidorų arba pesto), tada vėl sluoksnis cukinijų lakštų, ir taip keletas sluoksnių iki viršaus. Viršų pagražiname riešutų sūriu ir apibarstome maltais riešutais ar galite dėti sotusis Graikiškas užtepas

 

Skanaus ir į sveikatą mielieji :) www.grazinagum.lt