Praleisti turinį

Moters sveikata. jaunystės hormonai. Produktai, augalai turintys jaunystės eliksyro

Kai moters grožis šviečia iš vidaus. Juk išorinis grožis visų pirma priklauso nuo vidinės sveikatos ir būsenos. O moters sveikatai didelę įtaką turi hormoninis fonas – organizme esantys hormonai. Viena...

Kai moters grožis šviečia iš vidaus. Juk išorinis grožis visų pirma priklauso nuo vidinės sveikatos ir būsenos. O moters sveikatai didelę įtaką turi hormoninis fonas – organizme esantys hormonai. Viena tokių moteriškų hormonų grupė vadinasi estrogenai.

Moters jaunystės hormonai. Maisto produktai, augalai
Pagrindinė estrogenų veikla – užtikrinti moters reprodukcinę funkciją. Žodis estrogenas sudarytas iš dviejų dalių: oistros – nenugalimas troškimas, aistra genes – sukeliantis. Arba kitas, labiau pažodinis vertimas – gyvumas (ryškumas) + giminė. Galima sakyti, tai seksualumo hormonas. Būtent apvalias, moteriškas formas, krūtinę ir net moteriškus pakikenimus, medikų nuomone, užtikrina šis hormonas.

Kai trūksta estrogeno, būdingi tokie simptomai: staigi nuotakų kaita ar net depresija, PMS, celiulitas, augantis svoris, karščio bangos, gausus prakaitavimas naktimis, greitas nuovargis, sumažėjusi savivertė, nesirūpinimas savo išvaizda, sumažėjusi seksualinė trauka ir jausmingumas.

Būtent todėl estroges- vadinamas jaunystės hormonu. Kol moteris jaučiasi moteriška ir patraukli, amžius nėra svarbus. Bet vien pagal šiuos požymius neįmanoma nustatyti diagnozės, kad trūksta estrogeno. Tokie simptomai, kaip depresija ir greitas nuovargis būdingi ir daugeliui kitų negalavimų. Nustatyti hormonų fono lygį galima tik atlikus tyrimus.

Būtent pagal tyrimų rezultatus gydytojai skiria pakaitinę arba gydomąją hormonų terapiją. Tačiau jau seniai įrodyta, kad dirbtiniai hormonai organizmą veikia daug stipriau ir agresyviau, nei fitoestrogenai – augaliniai hormonai.

Pagrindinė hormonų terapijos problema ta , kad ilgai vartojant dirbtinius hormonus, moters organizmas praktiškai nustoja juos gaminti pats (turint omeny, kad ir prieš tai jų mažai gamino). Ir atstatyti šį procesą po to jau praktiškai nebeįmanoma.

Moters jaunystės hormonai. Maisto produktai, augalai

 

 

 Fitoestrogenai –augaliniai hormonai veikia švelniai, ne taip agresyviai. Todėl jei paaiškės, kad jūsų organizme estrogenų kiekis sumažėjęs, geriau jų lygį palaikyti vartojant produktus ir vaistažoles, kuriuose yra augalinių hormonų. Pvz. „MOTERIMS“.
Beje, tai geras būdas normalizuoti hormonų kiekį po gimdymo, kai organizme staigiai sumažėjus gaminamų estrogenų, galima pogimdymine depresija, slenka plaukai.

PRODUKTAI TURINTYS FITOESTROGENO

  • Sėklos; linų sėmenys, sezamo sėklos, moliūgų ir saulėgrąžų sėklos,
  • Sojos produktai; sojos pupelės, tofu, sojos jogurtas,
  • Uogos; persikai, braškės,
  • Daržovės; brokoliai, rukola- gražgarstės, kalafijoras, liucernos daigai, mung pupelės daigai (spindulinė pupuolė) lęšiai ir pupelės.

-Riešutai; pistacijos, graikiniai riešutai, kedro, aguonos ir bertoletijos.

Linų sėmenys be hormoninio poveikio pasižymi ir kitomis moters organizmui naudingomis savybėmis (priešnavikinėmis, organizmo valymo, antioksidacinėmis savybėmis...).

Linų sėmenis reiktų vartoti mirkytus per naktį, tada galima dėti plakant kokteilius, padažus ir kt. Jais galima skaninti košes, sriubas bei patiekalus.  Augalinio lignano taip pat yra sezamų bei saulėgrąžų sėklose.

Ankštinės daržovės (žirneliai, pupelės, avinžirniai) ir visų pirma soja, nes juose yra izoflavonoidų – tai fitoestrogenų rūšis.
Moters jaunystės hormonai. Maisto produktai, augalai

 90 proc. sojos yra genetiškai modifikuota. Ir todėl ypač norėtųsi išskirti ir pridėti dar vieną ankštinių kultūrų rūšį – lęšius. Juos tereikia iš vakaro užmerkti. Ryte virti 15-20 min. Tai unikalus produktas moterims: lęšiuose yra maksimalus augaliniuose produktuose esantis baltymų kiekis. Lęšiuose taip pat yra triptofano, kuris virsta serotoninu, o šis savo ruožtu gelbsti nuo depresijos.


 Iš visų vaisių daugiausiai hormono lignano yra abrikosuose. Juos galima valgyti šviežius ir džiovintus. Beje, hunzų tautoje, kuri garsėja savo sveikata ir ilgaamžiškumu, pagrindinis maistas visus metus yra abrikosai.

Grožio tortukas- ''ABRIKOSINIS" receptas čia;

Moters jaunystės hormonai. Maisto produktai, augalai

 

Šio natūralaus hormono yra ir gyvulinės kilmės produktuose, tačiau šiuo metu gydytojai laikosi vieningos nuomonės, kad net ir norint pakelti hormonų lygį organizme, jų geriau nevartoti. Labiausiai nerekomenduojama o daryti todėl, kad dabar visa mėsa ir pienas jau būna su hormonais, juose yra cheminių medžiagų, kurie skatina gyvūnų augimą.
Organizme jie atlieka tą pačią funkciją, kaip ir tikri estrogenai.

 Tarp fitoestrogenųsoja, žirniai, pupelės, grybai, kopūstai, šermukšniai, šalavijas, dobilai.

FIZINIS AKTYVUMAS BŪTINAS


Mankštintis gal ir nesinori, bet reikia.  Nebūtinai rytais – bet kokiu paros metu, kai organizmas labiausiai nusiteikęs fiziniam aktyvumui. Nebūtinai kasdien, bet du trys kartai per savaitę būtų pageidautina. Kartu su bendrais stiprinamaisiais pratimais reiktų rinktis ir tokius, kurie maksimaliai apkrauna kojas, klubus ir sėdmenis. Pavyzdžiui, bėgimas vietoje, bet kokie šokia, mynimas dviračiu, pilvo šokis...

Tokios mankštos metu žymiai pagerėja kraujotaka, mažėja celiulitas. Idealia fizinės veiklos forma galima pavadinti plaukimą, kurio metu vanduo tonizuoja, masažuoja ir drėkina odą.

PRAKTIKOS MOTERIMS

Tai specialios mankštos moters sveikatai gerinti, menopauzės atitolinimui. Jų pagrindas- gimdos, makšties (yoni) diafragminis kėlimas-kvėpavimas. Taip pat ryšio su savo vidine moterimi, vidine mergaite, vidine Deive atkūrimas. Tada moteris atsiveria pati sau. Pradeda jausti tikruosius savo poreikius, jausmus, blokai valomi. tuo pačiu moteris sveiksta.. Apie tai galite sužinote dayvaudami moterims skirtame retrite; www.grazinagum.lt

Minimaliai alkoholio ir nė vienos cigaretės – kitas jaunystės ir grožio išsaugojimo etapas. Alkoholis ir nikotinas sausina odą, lemia ankstyvų raukšlių susidarymą.

Imdamos cigaretę pagalvokite, kad ją surūkius jūsų veide atsiras nauja raukšlelė. Ar ji jums reikalinga? Galvokite taip visuomet, kai tik norėsis rūkyti. Galbūt po kurio laiko pavyks mesti.

AUGALAI TURINTYS NATŪRALAUS HORMONO-ESTROGENO

Šatavari – standusis smidras (lot.Asparagus recemosus) . Turi natūralių fitoestrogenų. Jie rekomenduojami moterims reprodukcijos (galėjimo susilaukti vaikų) laikotarpiu ir menopauzės metu.

Šatavari augalas yra naudojamas Indijoje jau tūkstančius metų, dėl jo teigiamų ir tonizuojančių savybių. Šatavari ajurvedoje gali būti naudojamas esant beveik visoms menstruacijų problemoms, įskaitant amenorėja ir mėnesines. Šis puikus augalas ajurvedoje skiriamas kontroliuoti menopauzės periodą ir jis veikia kaip veiksminga moterų hormonų balansavimo priemonė. Šatavari yra unikalus augalas, kuris gali būti naudojamas įvairaus amžiaus moterų. Augalas yra labai naudinga baltų išskyrų prevencijai, o taip esant sumažėjusiam lytiniam potraukiui.

Ajurvedoje, Šatavari yra naudojamas siekiant užkirsti kelią menopauzės simptomams (karščio bangos, prakaitavimas, širdies plakimas, makšties sausumas, nuotaikos svyravimai, nutukimas, nemiga, depresija ir t.t.). Ajurvedos specialistai naudoja Šatavari nevaisingumo, frigidiškumo ir estrogeninio priklausomo ligoms (fibroma, krūtų ligos, endometriozės). Jis išvaro vandens perteklių iš kūno ir sumažina patinimą. Mažina dubens organų apkrovą, normalizuoja kraujotaką, reprodukcinės sistemos ir šlapimo takų darbą. Antioksidacinės Šatavari savybės prisideda prie senėjimo proceso lėtinimo.

Kininis skudutis (lot.Angelica sinensis)  taip  Dong Quai šaknis, dar vadinama moteriškuoju ženšeniu, turi daug vertingų vitaminų ir mineralų ir yra labai plačiai naudojamas Kinų medicinoje.

  • Ši „moteriška“ žolelė padeda efektyviai šalinti menstruacijų skausmus. Taip pat stabdo kraujavimą, reguliuoja hormonų pusiausvirą, kuri valdo visą moters organizmą: ir svorį, ir nuotaiką, ir gebėjimą pratęsti giminę. Padeda apsaugoti ląsteles nuo laisvųjų radikalų žalingo poveikio;
  • padeda palaikyti normalią moterų urogenitalinės sistemos funkciją.

 "MOTERIMS"- specialiai sukurtas tam, kad padėtų palaikyti normalų moterišką ritmą. Padeda palaikyti gerą moters hormonų sistemos funkciją.

Remtasi; delfi.lt sveikasžmogus.lt ajurveda.lt livestrong.com womenslivingnaturally.com

Krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pradėti apsipirkima

Pasirinkti